A Disarming Design workshop over eerlijkheid, woordgebruik en ecosystemen

6 november 2023In Nieuws

Disarming Design from Palestine nodigde ontwerpers en studenten uit om deel te nemen aan een tweedaagse workshop die zich richtte op de ecosystemen van ontwerpprojecten. De 2-daagse workshop richtte zich op de ingewikkelde relaties tussen locatie, materialiteit, omstandigheden, economie en verhaal. Het ging over hoe ontwerpers duurzame en rechtvaardige modellen kunnen ontwikkelen binnen deze contexten.

De deelnemers onderzochten de onderlinge verbondenheid van politiek, productie en taal en erkenden de actieve rol van ontwerpers in het vormgeven van deze dynamiek. Op basis van onze ervaringen in Palestina en de waardevolle input van de deelnemende ontwerpers en studenten werd gezamenlijk een situatiespecifieke ‘Fair Glossary’ ontwikkeld om deze kritische vragen verder te onderzoeken en aan te pakken.

Met: Annelys Devet, Sulaiman Saleh, Siwar Krai(y)tem & Rasha Dakkak, Kinda

30 geëngageerde ontwerpers met verschillende achtergrond (uit China, Iran, Egypte, Libanon, Spanje, Brazilië, Palestina, Frankrijk, Nederland en België) zorgden voor andere perspectieven tijdens de discussies. De 2-daagse mondde uit in een muur met termen en uitspraken die de verschillende gedachten in verbinding bracht via gekleurde draden.

Copyright: Stijn Swinnen