WTF’air Trade: Swap en cocktails

Op zaterdag 14 oktober sluit Fair Trade Kortrijk de Week van de Fair Trade af met een kleding SWAP (kledingruil). De SWAP is na 4 succesvolle edities een bekend concept. Dit jaar gaat de SWAP door in de Deelfabriek Kortrijk, een ontmoetingsplek waar burger, buurt- en stadinitiatieven elkaar vinden en waarbij ruilen, delen en herstellen centraal staan.

 

Vanaf zaterdag 23 september tot en met 7 oktober kunnen mensen hun oude kledij binnenbrengen in de Oxfam Wereldwinkel in Kortrijk, in de Deelfabriek en/of op de campus van Howest. Per binnengebracht item krijgen ze 1 bonnetje dat ze kunnen gebruiken op de swapbeurs (14 oktober) voor een ander kledingstuk.

 

Tijdens de kleding SWAP maken vrijwilligers heerlijke, faire cocktails en mocktails.

Tijdens de SWAP-beurs staat Fair Trade centraal.

  • ‘Wist-je-datjes’ over de kledingsector hangen op de zelfgemaakte kledingetiketten

  • ‘WC Weetjes’ in de toiletruimte stellen alternatieven voor over hoe je kledij recycleert

  • Mensen kunnen hun kleding ter plaatse (naaimachine, naald en draad ter beschikking stellen).


En nog veel meer…

 

Fair Trade campagnefilmpje nodigt jongeren uit

Kortrijkse jongeren krijgen tijdens de Week van de Fair trade op de campus, in de cinema of online  een fairtrade-campagnefilmpje te zien dat op hun maat wordt gemaakt.

In dit filmpje komen verschillende bekende Kortrijkenaars aan bod terwijl ze telkens een fairtraproduct vangen dat naar hen wordt gegooid. Tegelijkertijd komen er kernwoorden in beeld van waar fair trade voor staat. Aan het einde van het filmpje worden de jongeren uitgenodigd om naar de SWAP-beurs te komen.

  • Wanneer: 14 oktober

  • Waar: deelfabriek Kortrijk