Wie is Fair Spel?

Brugge zet fair trade in de kijker met een XL Wie is het-spel, een masterclass rond duurzame chocolade voor jongeren en met een expo rond koffie.

 

Wie is Fair Spel?

Het alom gekende spel Wie is Het ?, krijgt een remake in Fair Trade-jasje én op groot formaat. De personages in het spel zijn o.a. een cacaoproducent, textielarbeider, lokale bioboer, fairtrade consument, … die elk op hun manier een stukje over eerlijke handel meegeven aan de speler.

Jongeren (12+) kunnen via het spel kennismaken met de verschillende facetten van fair trade en met de mensen achter de producten, m.n. de producenten, verwerkers, enzovoort.

Lancering

De spelmodule wordt tijdens de Week van de Fair Trade gelanceerd op 3 momenten en kan daarna ontleend worden voor verschillende events.

  • 8/10/2022: tijdens de kick-off van het thema-café-traject van de jeugddienst, waarbij alle leiding van de Brugse jeugdbewegingen worden uitgenodigd. Het is een ideaal moment om hen kennis te laten maken met dit spel zodat ze het met hun eigen vereniging op een ander moment ook kunnen ontlenen en spelen. Daarnaast zal er een mobiele keuken (h)eerlijke hapjes aanbieden i.s.m. Brugs Food Lab en Oxfam wereldwinkel Brugge.
  • 9/10/2022: tijdens ‘Buurt aan de Beurt’, een initiatief waarbij de beleidsploeg verschillende buurten in Brugge aandoet om een update te geven over het beleid en hun vragen beantwoordt. Het is tevens een moment waarop de buurtbewoners elkaar weer ontmoeten bij een lokaal biertje of een ander fairtradedrankje. Op 9/10 strijkt ‘Buurt aan de beurt’ neer in Hoeve Hangerijn in Assebroek, een zorgboerderij waar ecologisch tuinieren centraal staat.
  • 14 en 15 oktober staat het Wie is Fair-spel opgesteld in Bibliotheek De Zorge, Sint Kruis

Info en reservatie: noordzuiddienst@brugge.be of 050 44 82 44