Projectwedstrijd Week van de Fair Trade 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
De Week van de Fair Trade viert dit jaar zijn 20ste verjaardag! Van 6 tot 16 oktober zetten we fair trade weer 10 dagen lang in de kijker in heel België. We rekenen ook dit jaar op vzw’s, jeugdverenigingen, gemeenten… om een originele fairtradeactiviteit te bedenken en zo fair trade mee op de kaart te zetten. Interesse? Stuur ons je project ten laatste op 29 maart en maak kans op € 4000!  

Bedenk een fairtradeactiviteit en maak kans op €4000!

Van 6 tot 16 oktober zetten we fair trade weer 10 dagen lang in de kijker in heel België. Vzw’s, jeugdverenigingen, gemeenten, scholen… worden uitgenodigd om een originele fairtradeactiviteit te bedenken en fair trade te laten leven in het hele land.

Interesse? Download het wedstrijdreglement hieronder en lees of jouw organisatie kan deelnemen, aan welke voorwaarden je project moet voldoen en hoe je kans maakt om geselecteerd te worden.  


Focus in 2021

In de projectwedstrijd van dit jaar willen we de focus leggen op twee punten. Probeer ze zeker mee te nemen bij de uitwerking van jouw project!

  • Inclusie
    De Week van de Fair Trade wil alle Belgen bewustmaken rond fair trade, in alle lagen van de samenleving. Daarom leggen we in de projectwedstrijd van dit jaar de focus op inclusie: probeer bij je bewustmakingsactiviteit mensen te betrekken die moeilijker bereikbaar zijn en vaak ook minder vertrouwd met fair trade.
  • Focus op uitwisseling producenten Noord-Zuid
    Lokale fair trade is een thema dat steeds meer in de aandacht komt. Ook in de nieuwe criteria van de uitdaging ‘Maak van België een Land van de Fair Trade’ zullen lokale, eerlijke producten hun plaats krijgen. Een interessante insteek kan zijn om fairtradeproducenten uit het Zuiden te laten uitwisselen met fairtradeproducenten van hier: vaak kampen zij immers met dezelfde problematiek en delen ze dezelfde ervaringen, waardoor ze van mekaar kunnen leren.


In het reglement worden deze twee aandachtspunten verder uitgelegd.


Doe mee!

Neem het reglement goed door. Download het deelnameformulier, vul het in en mail ons je voorstel tegen maandag 29 maart. Wie weet maak jij kans op een financiering (max. € 4000) van het Trade for Development Centre.

Veel succes!

Bewustmaking is een kunst
Rudy Goddin is een Franstalige acteur. Hij is ook artistiek directeur van het Potaufeu Théâtre in Luik. In zijn optredens...
Rixensart, actieve en gezellige FairTradeGemeente
De Waals-Brabantse stad Rixensart doet sinds 2009 mee aan de Week van de Fair Trade. Via een brede waaier van...
Lokale activiteiten Week van de Fair Trade 2021
Belgen laten kennismaken met fair trade in hun omgeving, dat is het doel van de projectwedstrijd Week van de Fair...
Week van de Fair Trade 2020: een terugblik
In 2020 ging de Week van de Fair Trade door van 7 tot 17 oktober. Al voor de 19de keer...
Action learning days: hoe SDG-proof is fair trade?
Cifal-Flanders kreeg in 2018, 2019 en 2020 steun van het Trade for Development Centre om tijdens drie opeenvolgende edities van...

Week van de Fair Trade

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die fair trade en fairtradeproducten in de kijker zet in heel het land. Zowel op nationaal niveau met een algemene campagne, als op lokaal vlak met activiteiten in jouw buurt.

Instagram #weekvandefairtrade