Projectwedstrijd Week van de Fair Trade 2021

23 februari 2021In Algemeen, Nieuws

De Week van de Fair Trade viert dit jaar zijn 20ste verjaardag! Van 6 tot 16 oktober zetten we fair trade weer 10 dagen lang in de kijker in heel België. We rekenen ook dit jaar op vzw’s, jeugdverenigingen, gemeenten… om een originele fairtradeactiviteit te bedenken en zo fair trade mee op de kaart te zetten. Interesse? Stuur ons je project ten laatste op 29 maart en maak kans op €4000!

Bedenk een fairtradeactiviteit en maak kans op €4000!

Van 6 tot 16 oktober zetten we fair trade weer 10 dagen lang in de kijker in heel België. Vzw’s, jeugdverenigingen, gemeenten, scholen… worden uitgenodigd om een originele fairtradeactiviteit te bedenken en fair trade te laten leven in het hele land.

Interesse? Download het wedstrijdreglement hieronder en lees of jouw organisatie kan deelnemen, aan welke voorwaarden je project moet voldoen en hoe je kans maakt om geselecteerd te worden.

Focus in 2021

In de projectwedstrijd van dit jaar willen we de focus leggen op twee punten. Probeer ze zeker mee te nemen bij de uitwerking van jouw project!

  • Inclusie
    De Week van de Fair Trade wil alle Belgen bewustmaken rond fair trade, in alle lagen van de samenleving. Daarom leggen we in de projectwedstrijd van dit jaar de focus op inclusie: probeer bij je bewustmakingsactiviteit mensen te betrekken die moeilijker bereikbaar zijn en vaak ook minder vertrouwd met fair trade.
  • Focus op uitwisseling producenten Noord-Zuid
    Lokale fair trade is een thema dat steeds meer in de aandacht komt. Ook in de nieuwe criteria van de uitdaging ‘Maak van België een Land van de Fair Trade’ zullen lokale, eerlijke producten hun plaats krijgen. Een interessante insteek kan zijn om fairtradeproducenten uit het Zuiden te laten uitwisselen met fairtradeproducenten van hier: vaak kampen zij immers met dezelfde problematiek en delen ze dezelfde ervaringen, waardoor ze van mekaar kunnen leren.

In het reglement worden deze twee aandachtspunten verder uitgelegd.

Doe mee!

Neem het reglement goed door. Download het deelnameformulier, vul het in en mail ons je voorstel tegen maandag 29 maart. Wie weet maak jij kans op een financiering (max. €4000) van het Trade for Development Centre.

Veel succes!