Pizza Fair

Halle laat op 15 oktober jongeren uit de buurt kennismaken met lokale, bio en fairtradeproducten door hen hun eigen pizza te laten maken (en verdienen!)

Spelen en ingrediënten verdienen

FairTradeTrekkersgroep Halle organiseert op 15 oktober van 14 tot 17u  ‘Pizza Fair’ voor jongeren uit de buurt. 200 jongeren worden verwacht op het terrein aan Rodenem in Halle waar een lokaal jongerencollectief bezig is een voedselbos aan te leggen.

Op het terrein staan verschillende standjes waar de jongeren kunnen langsgaan. Aan elke standje kunnen ze met een opdracht of educatief spelletje een lokaal, bio- of fairtradeingrediënt verdienen. De pizza’s worden dus door de deelnemers zelf samengesteld en gebakken in een houtoven die zich ook op het terrein bevindt.

Zo zorgt Wildgroei voor een Wildplukwandeling waar de jongeren groenten en kruiden op het terrein kunnen verzamelen. Bij LokaalHalle kunnen ze bepaalde seizoensgroentjes verdienen voor op de pizza. Bij de stand van Oxfam-Wereldwinkel verdien je drank en passata met een opdracht die de link legt met producenten uit het Zuiden.

Een lokaal muziekbandje zorgt voor een streepje muziek. Nadien is er de gelegenheid om nog wat na te genieten van (extra) pizza’s en een fairtrade drankje.  Omwonenden, andere leiding en leden van jeugdbewegingen, buurthuizen,… kunnen dan komen aansluiten.

Voor de namiddagactiviteit vragen we aan de jongeren om zich in te schrijven via mail of 02 365 97 01