Arteveldehogeschool went Fair

6 november 2023In Nieuws

Tijdens de Week van de Fair Trade konden studenten en medewerkers Sociaal Werk en Personeelswerk op de campus Sint-Anna van de Arteveldehogeschool hun restjes koffie of thee tegen een doek gooien. Het kunstwerk’ dat op die manier ontstond was het zichtbare uithangbord van de week.

Terwijl vonden binnen de leslokalen zeven workshops plaats, begeleid door een barista van Komaf Koffie (een project waarin nieuwkomers in Gent worden opgeleid tot barista, dit project werd gelanceerd in het kader van de Week van de Fair Trade 2021). Eén lokaal op school werd daarom de hele week ingericht als ‘koffiekamer’. De workshop was een combinatie van uitleg over fair trade, gecombineerd met het verhaal van de barista.

Daarnaast kregen alle studenten, docenten en medewerkers de kans om tijdens drie middagen die week een koffieklets/lunchlezing te volgen:  

  • op maandag rond fair trade in de kledingsector (met Sarah Vandoorne, auteur van het boek Kleerkastvasten)
  • ook op maandag was de koffiekar van Komaf Koffie aanwezig voor een middag speeddaten/koffiebabbelen
  • op donderdag rond de impact van de klimaatverandering op koffie (met Bert Vandervennet, koffie-expert van Oxfam-Wereldwinkels)

Studenten op de campus konden ook gedurende de hele Week van de Fair Trade deelnemen aan een koffiekwis.