Brugge gaat voor masterclass duurzame cacao en Faire Wie is het?

14 oktober 2022In Nieuws

Op 13 en 14 oktober vond in Brugge een masterclass duurzame cacao plaats in de voedingsschool Ter Groene Poorte.

Partners uit zusterstad Ebolowa in Kameroen (zowel mensen van de administratie als lesgevers), studenten van de landbouwschool in Nantes en leerlingen van Ter Groene Poorte kwamen 2 dagen samen om mekaar te leren kennen en uit te wisselen rond duurzame cacao.

De leerlingen van Nantes gaven hun medestudenten tekst en uitleg over Keka Wongan. Deze chocolade die wordt gemaakt in Ebolowa is het resultaat van een uitwisseling tussen studenten uit Nantes en uit Kameroen. Daarnaast op het goedgevulde programma: een workshop chocolademaken op basis Kameroense cacao. De lesgever werkte recepten uit die aangepast zijn om de cacao in Kameroen lokaal te transformeren tot chocolade(producten).

En dit is nog maar het begin van een mooi partnerschap. Volgend jaar gaan 4 studenten uit Ter Groene Poorte op uitwisseling naar Ebolowa. To be continued…
Lees meer over het partnerschap

De Faire XL Wie is het?

Op verschillende plaatsen in Brugge trof je tijdens de Week van de Fair Trade ook de Faire Wie is het? aan. Inwoners van Brugge kunnen zo spelenderwijs kennismaken met fairtradespelers uit hun eigen stad én uit zusterstad Ebolowa.