Action learning days: hoe SDG-proof is fair trade?

29 januari 2021In Algemeen

Cifal-Flanders kreeg in 2018, 2019 en 2020 steun van het Trade for Development Centre om tijdens drie opeenvolgende edities van de Week van de Fair Trade na te gaan of en welke rol fair trade kan opnemen in de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) gedefinieerd door de VN.

Er werd telkens een Action Learning Day opgezet waarop geïnteresseerde (FairTrade)Gemeenten, organisaties, bedrijven… werden samengebracht rond een fairtradethema. Een Action Learning Day start met key note sprekers die er het thema en/of hun organisatie voorstellen waarna ze met elkaar in debat gaan met input vanuit het publiek. In de namiddag worden alle deelnemers in kleine groepjes verdeeld om samen de oefening te maken waarbij ze de SDG’s koppelen aan het fairtradethema en staan ook bedrijfsbezoeken gepland.

In 2018 werd de aftrap gegeven in Gent, een jaar later was Leuven aan de beurt en in 2020 werd gefocust op Fair ICT in Antwerpen.

Check hieronder voor de aftermovie!