Laat de wereld anders draaien

5 oktober 2020In Algemeen

De Week van de Fair Trade start dit jaar op 7 oktober. Zoals elk jaar zetten we fair trade 10 dagen lang in the spotlights. Dit jaar roepen we alle Belgen op om de wereld anders te laten draaien. Hoe? Je ontdekt het hieronder.

Laat de wereld anders draaien… Dat is onze oproep en uitnodiging aan alle Belgen deze week!
Want kiezen voor fair trade is de samenleving een beetje socialer en ecologischer maken.

Doe mee aan de week van de fair trade!

Ontdek fair trade, in je buurt en online

Kiezen voor fair trade begint met ontdekken wat eerlijke handel allemaal te bieden heeft.

Dat kan in je buurt, maar ook online. Omwille van de Covid-19-crisis hebben heel wat organisaties hun activiteiten moeten aanpassen of helaas soms moeten annuleren, maar er is toch nog een mooi gevarieerd aanbod. Enkele tips:

Check onze online kalender op Facebook voor meer activiteiten!

Ontdek fair trade, in je buurt en online

Binnenkort kan jij op Instagram gebruikmaken van de fairtrade-emoji’s bovenaan deze pagina om te laten zien dat jij de wereld anders laat draaien! Volg ons op Instagram.

Kies fair trade in de winkel!

De Belg vindt meer en meer de weg naar fair trade in de winkel. Met een gemiddelde consumptie van meer dan €20 in België in 2019 lag de fairtradeconsumptie nog nooit zo hoog. En dan gaat het nog alleen om Noord-Zuid fairtradeproducten. Tel je Belgische lokale fairtradeproducten erbij, dan komen we zelfs aan €25.

Toch zitten we hiermee slechts in de middenmoot van het Europese peloton*. Steken we nog een tandje bij deze Week van de Fair Trade?

Keuze genoeg: het aanbod lokale, Belgische producten neemt toe. Ook fair fashion breidt meer en meer uit. Er zijn ethische sneakers, eerlijk en bio beddengoed… en uiteraard zijn er de klassiekers. Wist je dan 1 op 4 bananen in België tegenwoordig Fairtrade is?

*Het gaat hierbij alleen om producten met het Fairtradelabel.

Heb je trouwens onze radiospots al gehoord?