Workshop: Olie van de cactusvijg

Dit jaar bestaat Femimain 15 jaar, en dat wordt gevierd! Met een goedgevuld programma tijdens de Week van de Fair Trade: verschillende workshops en een feestelijk afsluiter op 15 oktober.

 

Workshop: Olie van de cactusvijg

Op woensdag 12 oktober van 10u tot 12u kan je deelnemen aan de Workshop: Olie van de cactusvijg, het vloeibare platina met zijn betoverende werking

  • Meer info en inschrijven via Femimain
  • Adres: GC Pianofabriek, rue du Fortstraat 35, 1060 St. Gillis

Via de kalender vind je nog andere events in het programma Be Fair! Be Party!

Wat is Femimain?

Femimain gaat over vrouwen.  Vrouwen die opkomen voor zichzelf, die alles in de strijd gooien om een betere toekomst aan hun kinderen te kunnen geven.  Ze vechten tegen vooroordelen.  En de oudere generatie zet zich in voor de overlevering van de traditionele oude Marokkaanse ambachtelijke technieken aan de jongere generatie.  Deze  oude technieken worden vertaald naar een “hedendaags design”, zo ontstaat de femimaincollectie.   

Tijdens deze feestelijke editie willen we vrouwen en ambachten in de kijker zetten vanuit verschillende invalshoeken.  Gedurende de hele week verwelkomen we jong en oud om deel te nemen aan workshops, een expo te bezoeken, een concert bij te wonen of te komen luisteren naar verhalen van sterke vrouwen.  Het verhaal van femimain wordt verteld en gevisualiseerd tijdens de défilé.  We willen vooral niet belerend overkomen, we willen dat het een Feest! wordt, dat we het over Fair trade hebben alsof het de logica zelve zou moeten zijn!