Fashion Fair

Op 15 oktober vindt in Halle de Fashion Fair plaats, in de lokalen van het Jeugd- en Cultuurcentrum De Kazerne.

Jongeren tussen 12 en 18 kunnen er kiezen uit meerdere workshops (14 – 17u) waarbij ze tweedehands kleding of eigen kleding, schoenen, skateboards… kunnen pimpen. Op deze manier ondervinden ze dat veel zaken hergebruikt kunnen worden. Wie fier is op zijn creaties, kan ze showen op de catwalk aan familie en vrienden.

Welke workshops kan ik volgen?


Cyanotype (blauwdruk)
Verken de magie van Cyanotype in onze boeiende workshop! Leer hoe je met lichtgevoelige emulsie papier kunt coaten en adembenemende blauwdrukafdrukken kunt maken. Laat je verbeelding de vrije loop en ontdek de unieke schoonheid van dit eeuwenoude fotografische proces.
(Inschrijven verplicht)

Vilten
Ontdek de kunst van vilten in deze creatieve workshop! Leer hoe je wol kunt transformeren tot unieke en tastbare kunstwerken. Laat je inspireren door deze eeuwenoude ambacht en ga met een zelfgemaakt viltproject naar huis.
(Inschrijving verplicht)

Borduren
Borduur je eigen kleding voor een unieke en moeiteloze stijlboost! Zelfs als beginner kun je dit gemakkelijk proberen. Geef je favoriete spijkerbroek extra flair of geef je oude jas een nieuwe look. Het is niet alleen creatief en voordelig, maar ook goed voor het milieu. Ontdek een leuke en duurzame manier om je kledingkast te vernieuwen!
(Inschrijving verplicht)

Stencil/streetwear
Tijdens deze workshop personaliseer je kleren met behulp van druktechnieken. Afhankelijk van de gebruikte techniek, wandel je trots naar huis met een eigen T-shirt, sweater, pet, schoenen of tote bag.
(Inschrijving verplicht)

Upcycling art
Met upcycling geef je afgedankte materialen een tweede leven. Maak een nieuw gebruiksvoorwerp, haal inspiratie uit de spullen die je op dit moment voorhanden hebt en de resultaten zijn zonder twijfel altijd anders.
(Inschrijving verplicht)

Fairtrade hapjes & mocktails maken
Sla mee de handen uit de mouwen in de keuken. Maak samen (h)eerlijke hapjes, mocktails en infused waters. Je mag ze nadien zelf aanbieden tijdens de receptie.
(Inschrijving verplicht)

(Eigen) Skateboard pimpen met grip art
Leer zelf je skateboard grippen! Wij zorgen voor verschillende soorten griptape en jij kan naar eigen smaak grippen. We geven uitleg, maar je mag uiteraard zelf aan de slag.
(Vrije deelname)

Shibori
Shibori is een oeroude Japanse manier om textiel te verven. Je creëert je eigen motieven door je T-shirt of ander textiel te vouwen, te draaien, vast te maken of op te binden voordat je het gaat verven.
(Vrije deelname)

Natuurlijk verven
Geef oude kleding een opfrisbeurt of een nieuw kleurtje, met ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk al in huis hebt. Ga experimenteren met worteloranje, koffiebruin, kersenrood, spinaziegroen…
(Vrije deelname)

Collage printen en strijken op kledij
Maak je eigen collage met foto’s en teksten uit tijdschriften. Wij printen ze voor jou op transferpapier. Jij kan het dan strijken op een tote bag of een zelf gekozen kledingstuk.
(Vrije deelname)

 


Foto: STROS Halle