Fair Dreams: anderstalige jongeren maken stopmotion film

14 oktober 2024In Artikels, Nieuws

Tijdens de Week van de Fair Trade gaat het erom alle mensen te laten kennismaken met fair trade en bewust te maken van de ecologische en sociale impact van onze consumptie.

En dat dit kan in alle vormen en op alle niveaus bewijzen 10 anderstalige jongeren tussen 10 en 13 uit de paarse OKAN-klas van het Hoofdstedelijk instituut Anneessens Funck.

Samen met filmmakers Vida Dena en Bas Van Hoeck gingen ze aan de slag om een stopmotion film te maken rond het thema. Ze bespraken welke onderwerpen ze aan bod gingen laten komen, werkten het scenario uit en maakten de tekeningen. De tekst werd door de jongeren zelf ingesproken in hun originele taal (Spaans, Portugees, Oekraïens, Arabisch, Albanees, Frans, Nederlands).

Klik hieronder voor het resultaat!

De stop-motion film zal vertoond worden op het festival Filem’On en (onder voorbehoud) op FilemKing in Gent waarbij een korfilmreeks aan scholen in Gent wordt aangeboden op 23 en 24 oktober. De stop motion zal ook vertoond worden op 31 oktober binnen het kader van de ‘films by kids’ vertoning in GC De Platoo.

Fair Dreams