Persbericht: ik verkies een Faire Gemeente

2 oktober 2024In Artikels, Nieuws, Persbericht

Verkies vanaf vandaag een Faire Gemeente in 133 Vlaamse steden en gemeenten

Belga: 2 oktober

  • Op de eerste dag van de week van de Fair Trade, lanceren Faire Gemeenten en partnerorganisaties Fairtrade Belgium en Oxfam België de postkaartencampagne ‘Ik Verkies een Faire Gemeente’.
  • De campagne wil het Lokaal engagement voor Ecologisch en Fair(Trade) denken en doen in de verf te zetten dat eigen is aan de titel van ‘Faire Gemeente’ en hen oproepen om dit verder te zetten.
  • In 133 deelnemende Vlaamse gemeenten kunnen vanaf vandaag postkaarten met de boodschap ‘Ik Verkies een Faire Gemeente’ worden gedeponeerd.
  • In totaal werden meer dan 80 000 postkaarten verspreid in Vlaanderen.Postkaarten kunnen ook online worden ingestuurd via de website Ik verkies een Faire Gemeente.

Vandaag, bij de start van de week van de Fair Trade, wordt de campagne ‘Ik verkies een Faire Gemeente’ gelanceerd. Via de campagne kan de Vlaming zijn/haar steun betuigen voor Lokaal engagement voor Ecologisch en Fair(Trade) denken en doen door het verkiezen van een ‘Faire Gemeente’. Een must, want 20 jaar na uitreiking van de eerste titel in Vlaanderen, staat de campagne onder druk. Met name de lokale verkiezingen op 13 oktober kunnen voor een kantelpunt zorgen en de verworvenheden van 2 decennia engagement wegvegen. Daarom sloegen de Faire Gemeenten coördinatie en partnerorganisaties Fairtrade Belgium en Oxfam België de handen in elkaar in het maken van een gemeenschappelijke postkaartencampagne. Tal van lokale besturen, trekkersgroepen en wereldwinkels sprongen mee op de kar.

Resultaat? Meer dan 80 000 postkaarten met daarop ‘Ik Verkies een Faire Gemeente’ werden besteld in Vlaanderen. De inwoners van 133 Vlaamse gemeenten krijgen tot en met 15 november de mogelijkheid om hun steun te betuigen voor een ‘Faire Gemeente’ door hun wenskaart in te vullen en te deponeren in een wensdoos bij een lokale campagnepartner. En ook online kan voor een Faire Gemeente gekozen worden op de website https://ikverkieseenfairegemeente.be/. U ‘verkiest’ toch ook?