“Oufti ! La Parade” sluit de Week van de Fair Trade af in Luik

16 oktober 2022In Nieuws

Op 15 oktober sloot de “OUFTI PARADE” – een participatieve optocht in Luik – deze editie van de Week van de Fair Trade op feestelijke wijze af.
Rudy Goddin van Potaufeu Théâtre reed op zijn praalwagen die volledig uit gerecycleerde voorwerpen en materialen bestond, en bestookte het publiek met boodschappen en slogans die eerlijke handel en de kringloopeconomie promoten.
Deze optocht bood een honderdtal deelnemers (jongerencentra, jeugddiensten, socio-culturele verenigingen) de gelegenheid elkaar te ontmoeten en zich aan het publiek voor te stellen. Anderhalf uur lang trok de parade met dans en muziek door de voetgangerszones van het stadscentrum richting slotshow waarbij een massa toeschouwers werd bereikt.
Verschillende wijken waren vertegenwoordigd in deze kleurrijke parade die het dynamisme en de creativiteit van de Luikenaars in de verf zette rond belangrijke thema’s zoals eerlijke en lokale handel, duurzame ontwikkeling, ecologie, klimaat, hernieuwbare energieën… En die leiden tot een betere manier van samenleven.