Charles Liégeois-koffie en Chocolaterie Galler zetten zich in voor eerlijke handel met heerlijke proeverijen

16 september 2024In Nieuws, Persbericht

In aanloop naar de Week van de Fair Trade kondigen koffiebrander Charles Liégeois en Chocolaterie Galler een unieke samenwerking aan voor een roadshow door België. Gedurende zes weken zullen beide merken hun inzet voor een eerlijkere en duurzamere wereld in de kijker zetten met een smakelijke proeverijtour.

Een concrete inzet voor eerlijke handel

Eerlijke handel is een essentiële stap om fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en een eerlijke beloning voor producenten te waarborgen. Charles Liégeois en Galler brengen deze filosofie in de praktijk door Fairtrade-gecertificeerd te zijn voor hun inkoop. Sinds 2008 biedt Charles Liégeois Fairtrade gecertificeerde koffie aan, wat zorgt voor een eerlijke vergoeding voor de producenten en ondersteuning van duurzame praktijken. Galler, dat sinds 2020 al zijn cacaobonen van het Fairtrade-label heeft voorzien, zet zich in om een eerlijke prijs aan cacaoboeren te betalen en milieuvriendelijke teeltmethoden te bevorderen.

 

 

Een roadshow door België

Ter gelegenheid van de Week van de Fair Trade lanceren Charles Liégeois en Galler een roadshow die hen gedurende zes weken door het land zal voeren, met een bijzondere focus op Vlaanderen. Twee speciaal uitgeruste voertuigen zullen stoppen op 48 parkeerplaatsen van Delhaize-winkels, waar consumenten de kans krijgen om gratis kennis te maken met de topproducten van beide merken. Dit initiatief heeft als doel de Vlaamse consumenten direct te ontmoeten, hen kennis te laten maken met de kwaliteit van Fairtrade-producten en hen bewust te maken van de waarden van eerlijke handel.

 

Over Charles Liégeois-koffie

Koffiebrander Charles Liégeois heeft sinds zijn oprichting oog voor eerlijke en respectvolle handel. In 2000 behaalde het bedrijf de Max Havelaar-certificering, die later werd omgezet naar Fairtrade. Tijdens een reis naar Costa Rica ontdekte Michel, de zoon van de oprichter, de positieve impact van Fairtrade ter plaatse. Op basis van deze ervaring lanceerde het bedrijf in 2008 een assortiment Fairtrade- en biologische koffies. Als sinds 2000 Fairtrade-gecertificeerd, is het bedrijf een belangrijke speler op de Belgische koffiemarkt, met 10% van zijn omzet in Fairtrade-koffies. Charles Liégeois onderscheidt zich ook door innovatieve initiatieven, zoals composteerbare capsules, en door zijn projecten om de productie te verhogen met inachtneming van strikte ecologische normen.

À propos de Galler

Chocolaterie Galler, opgericht in 1976 in Vaux-sous-Chèvremont, is een toonaangevend Belgisch chocolademerk dat bekend staat om zijn inzet voor kwaliteit, innovatie en duurzame ontwikkeling. Sinds 2020 heeft Galler ervoor gekozen om al zijn cacaobonen Fairtrade-gecertificeerd te maken, wat de ethische betrokkenheid van het bedrijf verder versterkt.

Galler richt zich op de productie van hoogwaardige chocolade en ondersteunt duurzame ontwikkelingsprojecten in Ivoorkust, zoals herbebossing en het ondersteunen van lokale coöperaties om de levensomstandigheden van cacaoboeren te verbeteren. Galler blijft
zijn verantwoordelijke initiatieven uitbreiden en biedt een breed scala aan chocoladeproducten, gemaakt met passie en vakmanschap in de regio Luik.

 

Bronnen:
– Galler chocoladefabriek persbericht
– Foto: fairtrade producent