Gent maakt een Fair Fashion statement

17 november 2023In Nieuws

Met een groep van 8 jongeren en een interactieve infostand trok Gent Fair Trade de baan op. Ze vertelden mensen over de impact van de textielindustrie, beloonden wie tweedehands of faire kleding droeg met een reep faire chocolade en verzamelden Fashion Statements. Uiteindelijk werden meer dan 800 chocoladerepen uitgedeeld. Mensen – en dan voornamelijk de jeugd – zijn zich meer en meer bewust van de problemen in de mode-industrie en velen onder hen kopen vaker tweedehands.

Een aantal mannequins werden gedurende tien dagen op verschillende locaties in Gent geplaatst en mensen waren enthousiast om een steentje bij te dragen aan de fashion revolution. Ze kregen de mogelijkheid om creatief te zijn en hun eigen boodschappen te schrijven op de mannequins. Uiteindelijk werden ze versierd met tekeningen, fashion statements en inspirerende berichten.

Ter afsluiting van de Fair Trade Week stonden de mannequins met unieke boodschappen op de meest populaire plekken in Gent. Nieuwsgierige voorbijgangers stopten om de boodschappen op de mannequins te lezen

Een online campagne zette inspirerende jongeren in de kijker, die elk op hun eigen manier hun schouders zetten onder de verduurzaming van de textielsector. 

Bekijk ook de video op Instagram