Trending

Minister Kitir steunt fair trade!
Fair trade maakt samenleving socialer en ecologischer & Belg kiest...
Nooit eerder gaven de Belgen zoveel uit aan fair trade. De meerderheid van de Belgen vindt dat we anders zullen...
Laat de wereld anders draaien
De Week van de Fair Trade start dit jaar op 7 oktober. Zoals elk jaar zetten we fair trade 10...
Fair fashion en de uitdagingen na Covid-19
De laatste jaren zijn fair fashion en slow fashion duidelijk in opmars. Eerlijker, ecologischer en ook bewuster kleding kopen –...

Wat is Fair Trade?

Fair trade of eerlijke handel is een handelssysteem dat benadeelde producenten, meestal uit het Zuiden, de kans geeft op duurzame ontwikkeling. Dankzij eerlijke handel kunnen zij een menswaardig bestaan opbouwen voor zichtzelf en voor hun familie.

Waar vind je fairtradeproducten? Kopen Belgen het vaak? Wat zijn de nieuwigheden…. Er valt nog veel meer over te ontdekken!

Week van de fair trade

De Week van de Fair Trade vindt plaats van 7 tot 17 oktober. We nodigen alle Belgen uit om de wereld anders te laten draaien.

Hoe? Door voor fair trade te kiezen natuurlijk! Want elke keuze voor fair trade is een keuze om de samenleving een beetje socialer en ecologischer te maken.

Land van de Fair Trade

België, het Land van de Fair Trade… realistisch of eerder een utopie? Alleszins: een doel dat we ons in 2016 stelden voor 2020.

Waar staan we ondertussen? Welke doelstellingen werden gerealiseerd en welke niet?

Volg alle Fair Trade Events op Facebook

Abonneer je op het TDC YOu Tube kanaal

Play Video

Week van de Fair Trade

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die fair trade en fairtradeproducten in de kijker zet in heel het land. Zowel op nationaal niveau met een algemene campagne, als op lokaal vlak met activiteiten in jouw buurt.

Instagram #weekvandefairtrade