Trending

Lokale events Week van de Fair Trade 2021
Week van de Fair Trade 2020: een terugblik
In 2020 ging de Week van de Fair Trade door van 7 tot 17 oktober. Al voor de 19de keer...
Projectwedstrijd Week van de Fair Trade 2021
De Week van de Fair Trade viert dit jaar zijn 20ste verjaardag! Van 6 tot 16 oktober zetten we fair...
Action learning days: hoe SDG-proof is fair trade?
Cifal-Flanders kreeg in 2018, 2019 en 2020 steun van het Trade for Development Centre om tijdens drie opeenvolgende edities van...

Wat is Fair Trade?

Fair trade of eerlijke handel is een handelssysteem dat benadeelde producenten, meestal uit het Zuiden, de kans geeft op duurzame ontwikkeling. Dankzij eerlijke handel kunnen zij een menswaardig bestaan opbouwen voor zichtzelf en voor hun familie.

Waar vind je fairtradeproducten? Kopen Belgen het vaak? Wat zijn de nieuwigheden…. Er valt nog veel meer over te ontdekken!

Week van de fair trade

De 20ste (!) editie van de Week van de Fair Trade vindt plaats van 6 tot 16 oktober. We nodigen alle Belgen uit om de wereld anders te laten draaien.

Hoe? Door voor fair trade te kiezen natuurlijk! Want elke keuze voor fair trade is een keuze om de samenleving een beetje socialer en ecologischer te maken.

Land van de Fair Trade

België, het Land van de Fair Trade… realistisch of eerder een utopie? Alleszins: een doel dat we ons in 2016 stelden voor 2020.

Waar staan we ondertussen? Welke doelstellingen werden gerealiseerd en welke niet?

Volg alle Fair Trade Events op Facebook

Abonneer je op het TDC YOu Tube kanaal

Play Video

Week van de Fair Trade

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die fair trade en fairtradeproducten in de kijker zet in heel het land. Zowel op nationaal niveau met een algemene campagne, als op lokaal vlak met activiteiten in jouw buurt.

Instagram #weekvandefairtrade