Trending

Lokale events Week van de Fair Trade 2021
Lokale events Week van de Fair Trade 2021
De Week van de Fair Trade laat Belgen laten kennismaken met fair trade, ook in hun buurt! Ontdek hier het...
Persbericht: Week van de Fair Trade 2021
Belgen gaven vorig jaar ongeveer evenveel uit aan fair trade dan het jaar ervoor. We consumeerden in 2020 iets minder...
Fair trade en klimaat
8 op de 10 mensen in de wereld beschouwen de klimaatverandering als een grote bedreiging voor hun land. De impact...

Wat is Fair Trade?

Fair trade of eerlijke handel is een handelssysteem dat benadeelde producenten, meestal uit het Zuiden, de kans geeft op duurzame ontwikkeling. Dankzij eerlijke handel kunnen zij een menswaardig bestaan opbouwen voor zichtzelf en voor hun familie.

Waar vind je fairtradeproducten? Kopen Belgen het vaak? Wat zijn de nieuwigheden…. Er valt nog veel meer over te ontdekken!

Week van de fair trade

De 20ste (!) editie van de Week van de Fair Trade vindt plaats van 6 tot 16 oktober. We nodigen alle Belgen uit om de wereld anders te laten draaien.

Hoe? Door voor fair trade te kiezen natuurlijk! Want elke keuze voor fair trade is een keuze om de samenleving een beetje socialer en ecologischer te maken.

Land van de Fair Trade

België, het Land van de Fair Trade… realistisch of eerder een utopie? Alleszins: een doel dat we ons in 2016 stelden voor 2020.

Waar staan we ondertussen? Welke doelstellingen werden gerealiseerd en welke niet?

Volg alle Fair Trade Events op Facebook

Abonneer je op het TDC YOu Tube kanaal

Play Video

Week van de Fair Trade

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die fair trade en fairtradeproducten in de kijker zet in heel het land. Zowel op nationaal niveau met een algemene campagne, als op lokaal vlak met activiteiten in jouw buurt.

Instagram #weekvandefairtrade