Bewustmaking is een kunst

Rudy Goddin is een Franstalige acteur. Hij is ook artistiek directeur van het Potaufeu Théâtre in Luik. In zijn optredens staan de uitdagingen van de eerlijke handel centraal via een mix van reflectie en spot.

Rixensart, actieve en gezellige FairTradeGemeente

De Waals-Brabantse stad Rixensart doet sinds 2009 mee aan de Week van de Fair Trade. Via een brede waaier van acties worden de burgers gesensibiliseerd over de uitdagingen van eerlijke handel. Dat doet Rixensart het hele jaar door en dat verloopt in een prettige sfeer.

Week van de Fair Trade 2020: een terugblik

In 2020 ging de Week van de Fair Trade door van 7 tot 17 oktober. Al voor de 19de keer werd in heel België de spotlights geplaatst op eerlijke handel: in de buurt, online, via de radio en in de pers. Een overzicht…

Projectwedstrijd Week van de Fair Trade 2021

De Week van de Fair Trade viert dit jaar zijn 20ste verjaardag! Van 6 tot 16 oktober zetten we fair trade weer 10 dagen lang in de kijker in heel België.
We rekenen ook dit jaar op vzw’s, jeugdverenigingen, gemeenten… om een originele fairtradeactiviteit te bedenken en zo fair trade mee op de kaart te zetten. Interesse? Stuur ons je project ten laatste op 29 maart en maak kans op € 4000!  

Action learning days: hoe SDG-proof is fair trade?

Cifal-Flanders kreeg in 2018, 2019 en 2020 steun van het Trade for Development Centre om tijdens drie opeenvolgende edities van de Week van de Fair Trade na te gaan of en welke rol fair trade kan opnemen in de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) gedefinieerd door de VN.

Minister Kitir steunt fair trade!

Tijdens de Week van de Fair Trade 2020 kwam minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir op bezoek in de kantoren van Enabel om haar steun uit te spreken voor fair trade en voor de campagne.
“Kiezen voor fair trade is kiezen om het leven en de wereld een beetje socialer te zetten. Zo zetten we allemaal een stapje vooruit.”

Fair trade maakt samenleving socialer en ecologischer & Belg kiest voor meer (lokale) fair trade

Nooit eerder gaven de Belgen zoveel uit aan fair trade. De meerderheid van de Belgen vindt dat we anders zullen moeten leven voor de toekomstige generaties en denkt dat fair trade kan bijdragen aan de ecologische en sociale veranderingen die onze samenleving nodig heeft. Een van die manieren waarop is het verder ontwikkelen van lokale fair trade, een tendens die brede steun geniet bij de Belgen.

Laat de wereld anders draaien

De Week van de Fair Trade start dit jaar op 7 oktober. Zoals elk jaar zetten we fair trade 10 dagen lang in the spotlights. Dit jaar roepen we alle Belgen op om de wereld anders te laten draaien. Hoe? Je ontdekt het hieronder.

Fair fashion en de uitdagingen na Covid-19

De laatste jaren zijn fair fashion en slow fashion duidelijk in opmars. Eerlijker, ecologischer en ook bewuster kleding kopen – weg van de wegwerpmode – spreekt steeds meer consumenten aan. Uit de recente barometer 2020 over fair trade van TDC blijkt dat de Belgische consument vooral voor kleding veel belang hecht aan de arbeidsomstandigheden waarin een product wordt gemaakt.