Action learning days: hoe SDG-proof is fair trade?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
Cifal-Flanders kreeg in 2018, 2019 en 2020 steun van het Trade for Development Centre om tijdens drie opeenvolgende edities van de Week van de Fair Trade na te gaan of en welke rol fair trade kan opnemen in de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) gedefinieerd door de VN.

Er werd telkens een Action Learning Day opgezet waarop geïnteresseerde (FairTrade)Gemeenten, organisaties, bedrijven… werden samengebracht rond een fairtradethema. Een Action Learning Day start met key note sprekers  die er het thema en/of hun organisatie voorstellen waarna ze met elkaar in debat gaan met input vanuit het publiek.  In de namiddag worden alle deelnemers in kleine groepjes verdeeld om samen de oefening te maken waarbij ze de SDG’s koppelen aan het fairtradethema en staan ook bedrijfsbezoeken gepland.

In 2018 werd de aftrap gegeven in Gent, een jaar later was Leuven aan de beurt en in 2020  werd gefocust op Fair ICT in Antwerpen.

Check hieronder voor de aftermovie!

Lokale events Week van de Fair Trade 2021
De Week van de Fair Trade laat Belgen laten kennismaken met fair trade, ook in hun buurt! Ontdek hier het...
Persbericht: Week van de Fair Trade 2021
Belgen gaven vorig jaar ongeveer evenveel uit aan fair trade dan het jaar ervoor. We consumeerden in 2020 iets minder...
Fair trade en klimaat
8 op de 10 mensen in de wereld beschouwen de klimaatverandering als een grote bedreiging voor hun land. De impact...
Fair trade en milieu
De wereld in de greep is van een klimaat- en milieucrisis. Fair trade en aandacht voor het milieu hebben altijd...
Bewustmaking is een kunst
Rudy Goddin is een Franstalige acteur. Hij is ook artistiek directeur van het Potaufeu Théâtre in Luik. In zijn optredens...

Week van de Fair Trade

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die fair trade en fairtradeproducten in de kijker zet in heel het land. Zowel op nationaal niveau met een algemene campagne, als op lokaal vlak met activiteiten in jouw buurt.

Instagram #weekvandefairtrade