Be Fair! Be Party!

Dit jaar bestaat Femimain 15 jaar, en dat wordt gevierd! Met een goedgevuld programma tijdens de Week van de Fair Trade: verschillende workshops en een feestelijk afsluiter op 15 oktober.

 

Feest!

Op zaterdag vieren Pianofabriek, Femimain en Sint-Gillis feest!

Op het programma:

    • 18u Dakka marrakchia (Als het feest is in Marokko, hoor je deze feestelijke muziek met trommels en blaasinstrumenten)vertrek op de Parvis richting Pianofabriek
    • 18u15 -19u: verwelkoming in Pianofabriek met hapjes en DJ Hishek Bishek
    • 19u – 19.20u: Modedéfilé met accesoires femimain door de meisjes voetbalploeg van RSC Etterbeek
    • 19u30 – 21u30: Verhalen over en door vrouwen afwisselend met live muzikale optredens van vrouwen
    • 21u30 tot 22u30: DJ Hishek Bishek

Wat is Femimain?

Femimain gaat over vrouwen.  Vrouwen die opkomen voor zichzelf, die alles in de strijd gooien om een betere toekomst aan hun kinderen te kunnen geven.  Ze vechten tegen vooroordelen.  En de oudere generatie zet zich in voor de overlevering van de traditionele oude Marokkaanse ambachtelijke technieken aan de jongere generatie.  Deze  oude technieken worden vertaald naar een “hedendaags design”, zo ontstaat de femimaincollectie.   

Tijdens deze feestelijke editie willen we vrouwen en ambachten in de kijker zetten vanuit verschillende invalshoeken.  Gedurende de hele week verwelkomen we jong en oud om deel te nemen aan workshops, een expo te bezoeken, een concert bij te wonen of te komen luisteren naar verhalen van sterke vrouwen.  Het verhaal van femimain wordt verteld en gevisualiseerd tijdens de défilé.  We willen vooral niet belerend overkomen, we willen dat het een Feest! wordt, dat we het over Fair trade hebben alsof het de logica zelve zou moeten zijn!