Projectwedstrijd Week van de Fair Trade 2023

20 maart 2023In Nieuws, Persbericht

De lente is nog maar net gestart, maar toch denken wij al even aan het najaar.Op 4 oktober geven we immers de aftrap voor de meest faire 10-daagse van het jaar: de Week van de Fair Trade. 

En we rekenen op jou! 

Heb jij met je school, (jeugd)vereniging, gemeente, sportclub… een origineel idee voor een fairtradeactiviteit die jongeren laat kennismaken met fair trade of met het ruime aanbod aan fairtradeproducten? Doe dan mee aan deze projectwedstrijd en maak kans op (max.) € 4000. 

Focus op jongeren 

Je leest het goed: dit jaar gaan we – in het kader van de projectwedstrijd – op zoek naar activiteiten die zich richten op jongeren. 

Al sinds enkele jaren blijkt uit onze opiniepeilingen dat jongeren fair trade minder goed kennen en zich er minder bij betrokken voelen. In 2022 bleek dat minder dan 6 op 10 Belgische jongeren al van fair trade had gehoord.* 

Met de projectwedstrijd willen we fair trade tot bij jongeren brengen en jongeren bij fair trade. Altijd op hun maat. Wil je meedoen maar weet je niet hoe? Ga samenwerkingen aan met jongeren- en/of fairtradeorganisaties en laat je inspireren! In het reglement hieronder vind je tips en tricks.  

Doe mee! 

Lees het reglement hieronder goed door en ontdek welke organisaties in aanmerking komen om deel te nemen en aan welke criteria je project moet voldoen om kans te maken.  

Vul het online deelnameformulier in stuur het ons per mail door ten laatste op zondag 21 mei 2023. Wie weet maak jij kans op een financiering van jouw originele fairtradeactiviteit. 

Veel succes!

* Deze resultaten komen uit de barometer Belgen en fair trade 2022
Download het wedstrijdreglementDownload het deelnameformulier (word)