Opleiding: ethische clausules in overheidsopdrachten

8 maart 2022In Algemeen, Nieuws

In het kader van de campagne Maak van Brussel een Fair Trade Gewest nodigt het Brussels Platform voor Eerlijke Handel* je uit voor een opleiding over de opname van ethische clausules in de aankoop- en overheidsopdrachtprocedures.

Voor wie?

De opleiding is gericht op alle aankopers en verantwoordelijken van overheidsopdrachten van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB), van urban.brussels, van talent.brussels, van Brussel Fiscaliteit, van de autonome bestuursinstellingen (ABI’s) van 1e en 2e categorie, van de plaatselijke besturen (de gemeenten), van het Brussels Parlement en van de ministeriële kabinetten van de Brusselse Regering.

Welk soort producten?

De opleiding ethiek gaat zowel over fairtrade promotieartikelen als over textiel, voeding en catering.

Doelstellingen van de opleiding ethiek?

  • Een overzicht geven van het wettelijke en gerechtelijke kader
  • De fairtradeproducten en -labels voorstellen en een marktoverzicht van deze producten geven
  • De mogelijkheden uiteenzetten en de verschillende manieren toelichten om ethische clausules te formuleren in uw bestek
  • Enkele extra hulpinstrumenten aanreiken om voorrang te geven aan fairtradeproducten

Waar en wanneer?

De opleiding vindt plaats op dinsdag 26 april 2022 van 9.00 tot 12.00 uur in de gebouwen van de GOB (Sint-Lazarusplein 2 in 1210 Sint-Joost-ten-Node) met naleving van de geldende gezondheidsmaatregelen.

Bij een hoog aantal inschrijvingen kan een tweede sessie worden gepland in de namiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Inschrijven?

Inschrijven voor deze opleiding ethiek kan vóór 31 maart 2022 via deze link.

Onder het gezamenlijke beheer van Fairtrade Gemeente (FTG)/Oxfam en het Trade for Development Center (Tdc)/Enabel, en bestaande uit meerdere leden waaronder Miel Maya Honing, Faitrade Belgium, Belgium Fair Trade Federation, Brussels International, hub.brussels, Brusselse gemeentebesturen en leden uit het verenigingsleven.