Projectwedstrijd Week van de Fair Trade 2022

1 februari 2022In Algemeen, Nieuws, Persbericht

10 dagen fair trade op je radio, in jouw gemeente, sportclub, school, jeugdclub, in je newsfeed… Dat klinkt als de Week van de Fair Trade! Op 5 oktober geven we de aftrap voor een gloednieuwe editie waarin we eerlijke handel in the spotlights zetten in heel België. En ook dit jaar rekenen we op jou!

Doe mee!

Heb jij een origineel idee voor een fairtradeactiviteit? Doe dan mee aan onze projectwedstrijd.
Dien jouw project in en maak kans op € 4000! We verwachten jouw projectvoorstel ten laatste op 19 april.

Focus op jongeren

Dit jaar focussen we in de projectwedstrijd extra op jongeren!

Uit de meest recente opiniepeilingen van TDC-Enabel over eerlijke handel en verantwoorde consumptie blijkt immers dat jongeren fair trade minder goed kennen en er minder belang aan hechten. Jongeren willen wel meer verantwoord consumeren maar associëren dit vooral met ecologische aspecten. En die vinden ze onvoldoende terug in fair trade.

Daarom zijn we tijdens de Week van de Fair Trade op zoek naar originele activiteiten die jongeren laten kennismaken met het ruime fairtradeaanbod en hen tonen dat kiezen voor fair trade een keuze is voor een meer sociale én ecologische samenleving.

In het reglement vind je handige info en tips & tricks.

Werk samen

Heb je een leuk idee, maar weet je niet goed hoe je jongeren kan bereiken?
Neem dan contact op met een jeugdbeweging, -dienst of school in je buurt.

Omgekeerd kan natuurlijk ook: werk jij met jongeren maar ben je niet vertrouwd met fair trade? Stap dan naar de trekkersgroep van jouw gemeente of naar een Oxfam-Wereldwinkel of fairtradewinkel in je buurt.

Partnerschappen moedigen we sterk aan. Het kan je project alleen maar beter maken!

Deadline: 19 april

Overtuigd? Download het wedstrijdreglement, lees het goed na en vul het deelnameformulier in. Mail het ons ten laatste door op 19 april 2022. Wie weet maak jij kans op € 4000!

Veel succes!